Dejte si pozor na jednodenní dálniční známku!

Dejte si pozor na jednodenní dálniční známku!


Nové změny v systému dalničních známek přináší jednodenní dálniční známku. Dejte si ale pozor, její platnost může být pouze několik hodin.

Tato dálniční známka má být určena pro řidiče, kteří využívají dálnice jen zřídka. Může to pro ně být řešením, jak si jednou za rok zpříjemnit a zrychlit cestu. Cena je však poměrně vysoká, 200 Kč za jeden den využívání dálnic.

24 hodin? Nenechte se zmást.


Název dálniční známky sice napovídá, že platnost bude 24 hodin, ale není tomu tak. Jednodenní dálniční známka platí pouze do konce dne. 

Uvedeme to na příkladu, pokud si koupíme dálniční známku například dne 1. 3. ve 12:00 hodin, platnost této známky bude do 1. 3. 23:59 hodin. Tedy bude platit 12 hodin, nikoliv 24. 

 Je to velmi nepraktické. K čemu je dálniční známka, kterou si koupím s tím, že se musím vracet tak, abych cestu zpět zvládl ještě před půlnocí? Je znát, že nad tím nikdo moc nepřemýšlel.

Než jednodenní za 200 Kč, to raději desetidenní, která stojí 270 Kč, tedy jenom o 70 korun více. Její využitelnost je však mnohem lepší, člověk se nemusí s ničím stresovat a nemusí se omezovat na jeden den využívání dálnic.