Víte jak správně používat jednorázová holítka?

Jednorázová holítka jsou jedním z nejoblíbenějších způsobů holení, protože jsou praktická a hygienická. Důležité je ale dodržovat správný a bezpečný způsob, jak tyto holítka používat.

 Návrh bez názvu (28) (1)

Jak správně použít jednorázové holítko? 

Připravte si pokožku: Než se začnete holit, omyjte si oblast, kterou se chystáte oholit. Poté naneste vrstvu krému nebo pěny na místa, které se chystáte oholit. Pěna pomáhá zjemnit chloupky a připravit je na holení.

Správné držení holítka: Držte holítko v úhlu 30 stupňů a začněte hladce holit chloupky v různých směrech, abyste dosáhli co nejlepšího výsledku. Pokud máte citlivou pokožku, můžete použít jednodušší techniku a holit se pouze v jednom směru.

Omyjte holítko průběžně: Pokud používáte jednorázové holítko, měli byste ho mýt průběžně mezi tahy. To pomáhá odstranit vlasy a zbytky krému z holítka a umožňuje mu hladce klouzat po pokožce.

Opláchněte a osušte pokožku: Po dokončení holení opláchněte oblast vodou a osušte ji ručníkem. Poté můžete aplikovat hydratační krém nebo balzám na uklidnění pokožky.

Jak často bychom měli vyměňovat jednorázová holítka?

Vyměňování jednorázových holítek je důležité pro zajištění bezpečnosti a kvality holení.

Tupé holítko může způsobit podráždění pokožky, což je signál pro výměnu.

Obecně platí, že byste měli vyměňovat holítka po přibližně osmi použití. Pokud máte velmi citlivou pokožku nebo husté ochlupení, je lepší vyměnit holítka častěji, klidně po jednom oholení. 

Použitá holítka mohou být zdrojem bakterií a infekcí, proto je důležité se jim vyhnout a pravidelně je měnit. 

Návrh bez názvu (27) (1) (1)