Žebříček 5 oblíbených filmů o autech

Pokud milujete auta a rychlou jízdu tak pro Vás máme žebříček 5 oblíbených filmů o autech.

Odpočiňte si od řízení a nechte to na jiných :-).

1. Le Mans 66
 
Le Mans je legendární vytrvalostní závod, který se koná již od roku 1923 poblíž stejnojmenného francouzského města. Tento prestižní závod od 60. let naprosto jasně ovládly vozy stáje Ferrari. Jenže zhrzenému Fordu se to nelíbí a tak si najme dva muže velmi nesmiřitelných povah, bývalého jezdce a nyní konstruktéra Carrolla Shelbyho a britského šampiona Kena Milese, aby sestrojili prototyp vozu, který Ferrari konečně sesadí z trůnu.
 
Video zde
  
2. Rivalové 
  
Film Rivalové už dnes patří ke zlatému fondu kinematografie minulé dekády. Snímek mapuje rivalitu dvou legendárních závodníků. Britského frajírka Jamese Hunta a precizního, disciplinovaného Rakušana Nikiho Laudy. Ti usedají do kokpitu formule 1, aby se proti sobě utkali v závodě, v němž nepůjde jen o pohár, ale i o život…  Film vypráví skutečný příběh dvou pilotů, kteří jsou soky nejen na okruzích, ale také ve skutečném životě. Přestože jsou soupeři, jsou také jeden pro druhého inspirací. Přes jejich rozdílnost je v životě pojí zvláštní přátelství. Ale rivalita je žene ke stále riskantnějším výkonům. Titul mistra světa může získat jen jeden.
 
Video zde
 
3. 60 sekund

V tomto snímku z roku 2000 se bude hodně krást, konkrétně půjde o loupež padesáti luxusních aut a to navíc ve značném časovém presu. Hlavní role se ujal Nicolas Cage, ale zahrála si zde třeba i Angelina Jolie. Pokud Vám jde především o přehlídky skvělých aut a divoké jízdy, zklamáni jistě nebudete.  Hlavní hrdina žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. 
 
Hodnocení zde
  
4. Taxi
 
Francouzská klasika, o kterou se postaral slavný Luc Besson, autor legendárních a kultovních snímků. Taxi si získalo srdce diváků. Zvláště těch, kteří milují rychlá auta. Ostatně sám hlavní hrdina je ukázkový „automobilový maniak“, ale má taky slušně pod čepicí, takže dokáže třeba pomáhat svému kamarádovi u policie s různými prekérními situacemi a případy.
 
Hodnocení zde
 
5. Kurýr
  
Akční snímek Kurýr je poctivý thriller, ve kterém auta a rychlá jízda hrají důležitou roli. Nechybí ale ani přestřelky anebo osobní souboje. Frank Martin je vysloužilý voják, který se živí jako kurýr. Rozváží balíčky všech druhů bez ptaní za velké peníze. Řídí se při tom třemi pravidly: nikdy nemění dohodu, žádná jména a nikdy balíček neotevře. Jedno dne ho ale nečekaná situace donutí porušit jednu z jeho tří zásad... Kurýr patří k filmům, které by měl shlédnout nejen každý milovník aut, ale i akčních filmů jako takových.
 
Video zde
 
 Přejeme příjemnou zábavu :-)