Historie Wilkinson Sword

Wilkinson Sword má bohatou historii, neustále zavádí nové produkty a inovuje již od 18. století.

Samotná značka Wilkinson začíná svůj život již v roce 1772, kdy se Henry Nock přesídlil z anglického Birminghamu do Londýna. Tehdy však nevyráběl žiletky, ale pistole, a to velmi úspěšně. Žiletky začal vyrábět až jeho vnuk, Henry Wilkinson, který též původní firmu Nock, Jover & Co. přejmenoval na James Wilkinson & Son a později v roce 1891 na Wilkinson Sword Company.

Wilkinson měla na rozdíl od úzce profilované Gillette celou dobu mnohem širší záběr své produkce – již zmiňované zbraně, psací stroje, nůžky a na začátku 20. století dokonce i motocykly.

První žiletky začíná Wilkinson vyrábět v roce 1890. V roce 1898 vypustil Wilkinson na trh holicí strojek Pall Mall. Přestože šlo tehdy o významné zjednodušení holení, z dnešního pohledu je tento strojek velice složitým.

Za významný milník v historii Wilkinson Sword co do holicích systémů lze považovat rok 1962, kdy Wilkinson zavedl první žiletky z nerezavějící oceli místo do té doby používané standardní uhlíkové oceli. Tím Wilkinson Sword docílil toho, že dnešní žiletky nerezaví a vydrží dlouho použitelné.

V roce 2003 Wilkinson uvedl na trh řadu Quattro, včetně holicího strojku se zastřihávačem 3v1, Quattro Titanium Precision. V roce 2010 dnes velmi populární a oceňovanou řadu Hydro, které sbírá ocenění po celém světě.

Návrh bez názvu (31) (1)