Podívejte se, jak správně vybrat čelovku

Noční lyžování není jen móda. Je to skutečná nádhera. Les, klid, černá tma a bílá stopa. Abych si tu krásu ale mohl vychutnat, potřebuji správné vybavení. Čelovka je to nejzásadnější. Musí být spolehlivá a fungovat.

 

Jak vybrat tu pravou – na večerní běh po známých cestách,  na běžky nebo do noční přírody, kde není vidět na krok? Jaké světlo vlastně potřebujeme, bílé nebo i červené? Který tip čelovky nám bude spolehlivě sedět na hlavě? Nebude svítilně vadit déšť, nebo když mi upadne?  Na co se při výběru zaměřit?

 

Energizer Headlamp, malá, lehounká čelovka za příznivou cenu, se dvěma režimy svícení. Široký pod nohy, dává přehled o okolním terénu. Úzký koncentrovaný kužel světla se hodí do dálky. Výhodou je neklouzavý nastavitelný popruh a odolnost proti pádu. Svítí až 50 metrů do dálky a v plném výkonu vydrží na jednu baterii sedm hodin. Když nepotřebuji tolik světla, tak samozřejmě mnohem déle.

 

Energizer Vision HD+ Focus Headlamp LED, čelovka na tři  AAA baterie. Lehká pohodlná čelenka se sedmi režimy svícení a dosvitem až 85 metrů.  Hodí se na všechno, na trek a běh, posloužila dobře i při domácích pracích a kempování. Výhodou je plynulé přepínání světla a možnost tlumení a zintenzivnění světla. Vypínač nahoře je snadno ovladatelný, dokonce i rukavici.